Кондиционирование Вентиляция Сантехника Отопление
Кондиционирование Вентиляция Сантехника Отопление
СОК СОК
Главное меню
Главная
Новости
СОК онлайн
Рубрики
О журнале
Медиаплан
Реклама
Реклама на сайте
Выставки
Семинары
Контакты
Поиск
Форум
Библиотека
Фотогалерея
Рубрики
Сантехника
Отопление
Кондиционирование
Вентиляция
Энергосбережение
Нормативная База
Объекты
Рекомендуем
Кондиционеры, вентиляция, тепловые насосы.
Кондиционеры Daikin
Системы воздушного отопления
Top100+ :: Teplo.com
c-o-k.ru
Тепловые насосы, Телпый пол и Воздушные фильтры
Aqua-Term 2013

Водоканал іде в ногу з часом Версия для печати Отправить на e-mail
10.07.2007

З кожним роком вимоги до якості питної води в усьому світі стають все жорсткішими. В Україні теж розроблений новий нормативний документ щодо якості питної води - Державні санітарні норми і правила "Вода питна. Гігієнічні вимоги до якості води централізованого господарсько - питного водопостачання", яким для покращення якості питної води передбачено проведення лабораторних досліджень за 55 інгредієнтами, на відміну від 28, що регламентуються існуючими вимогами ГОСТу 2874-82.

У порівнянні з діючим стандартом, суттєвого доповнення зазнали епідемічні, біологічні і токсикологічні чинники-показники безпеки питної води. Розширився спектр радіологічних досліджень, значно жорсткішими стали норми вмісту солей важких металів. Впровадження контролю за 30 додатковими інгредієнтами потребує високоточного сучасного обладнання, методик контролю, модернізації і технічного переоснащення очисних споруд.

Підготовка питної води знаходиться під жорстким контролем від забірних споруд до подачі її у магістральні водоводи і надалі - споживачам. У повній відповідності до вимог існуючого законодавства, хіміко-бактеріологічні лабораторії Київводоканалу атестовані і мають свідоцтва держреєстрації у Всеукраїнському державному науково - виробничому центрі метрології, сертифікації та захисту прав споживачів (Укрметртестстандарт) на право проведення вимірювань. Лабораторії устатковані необхідним аналітичним обладнанням і апаратурою.Всі засоби вимірювальної техніки, що використовуються для проведення аналізів питної води, проходять повірку у повній відповідності із затвердженими Укрметртестстандартом графіками.

Щодоби відбирається і проводиться дослідження понад 1000 проб питної води. Якість води в розподільчій мережі контролюється в 20 точках та на 27 насосних водопровідних станціях. Під жорстким контролем знаходяться і бюветні комплекси. Контроль якості води в них здійснюють лабораторії Водоканалу, міської і районних санепідемстанцій, а широкий спектр інгредієнтів бюветної води досліджує Інститут колоїдної хімії і хімії води за 64 показниками.

У Київводоканалі оновлюється лабораторне обладнання і апаратура. У новому приміщенні справив новосілля сектор радіології Центральної лабораторії. Тут теж з’явилося нове сучасне обладнання. Всі ці заходи спрямовані на забезпечення Києва якісною питною водою в достатній кількості.

http://www.vodokanal.kiev.ua/new/modules.php?name=News&file=view&news_id=316

Последнее обновление ( 16.07.2007 )
 
< Пред.   След. >

Будем благодарны, если воспользуетесь одной из этих кнопок: