Кондиционирование Вентиляция Сантехника Отопление
Кондиционирование Вентиляция Сантехника Отопление
СОК СОК
Главное меню
Главная
Новости
СОК онлайн
Рубрики
О журнале
Медиаплан
Реклама
Реклама на сайте
Выставки
Семинары
Контакты
Поиск
Форум
Библиотека
Фотогалерея
Рубрики
Сантехника
Отопление
Кондиционирование
Вентиляция
Энергосбережение
Нормативная База
Объекты
Рекомендуем
Кондиционеры, вентиляция, тепловые насосы.
Тепловые насосы, Телпый пол и Воздушные фильтры
Aqua-Term 2013
Системы воздушного отопления
c-o-k.ru
Кондиционеры Daikin
Top100+ :: Teplo.com

Мінрегіонбуд вводить новий порядок ліцензування будівельної діяльності Версия для печати Отправить на e-mail
03.12.2007

З нового року у будівельній галузі очікують нового порядку ліцензування. Про це на прес-конференції повідомив заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Беркута.

За його словами, найближчими днями Уряд планує прийняти Постанову, яка регламентуватиме новий порядок ліцензування будівельної діяльності. В проекті цього документу, як було сказано на прес-конференції, передбачається, що протягом 6 місяців після схвалення Постанови, всі суб’єкти, які мають ліцензію на здійснення будівельної діяльності, повинні пройти повторно реєстрацію. «Це дасть змогу виявити та усунути з ринку ті паразитуючі організації, які, маючи ліцензію на здійснення будівельної діяльності, такої роботи фактично не ведуть», - прокоментував Анатолій Беркута. Водночас, за словами заступника Міністра, порядок ліцензування буде спрощено. Перелік документів, які необхідно буде надати органу ліцензування, значно скорочений і зводиться фактично до заяви та інформаційної довідки про діяльність підприємства. Це, як поінформував начальник Державної архітектурно-будівельної інспекції Олександр Бондаренко, позбавить підприємство від чималих витрат, які йдуть сьогодні на підготовку численних документів та на оплату недешевих послуг посередників. Крім того, для виявлення реальної спроможності фізичних і юридичних осіб виконувати заявлені види робіт, буде запроваджено процедуру ліцензійної експертизи претендентів, яку здійснюватимуть з виїздом до місця знаходження того чи іншого претендента екпертно-технічні центри, які функціонуватимуть при органах ліцензування. «На підставі зазначеної експертизи орган ліцензування прийматиме рішення про видачу ліцензії», - додав Олександр Бондаренко.

Вартість проведення ліцензійної експертизи та порядок її справляння буде встановлено Мінрегіонбудом та Мінфіном. Анатолій Беркута пояснив, що така вартість буде фіксованою, а її розмір, як показують попередні підрахунки, у декілька разів буде нижчим від тих витрат, які є сьогодні.

Заступник Міністра також поінформував, що новоутворені організації повинні будуть звертатися за отриманням ліцензії за місцем своєї реєстрації і здійснюватимуть свою діяльність тільки на території певної адміністративно-територіальної одиниці. «Термін дії такої ліцензії – 3 роки і цього достатньо для формування повноцінної будівельної структури та подальшого отримання ліцензії для здійснення діяльності на всій території країни», - наголосив Анатолій Беркута.

На прес-конференції прозвучало, що сьогодні в Україні більше 50 тисяч організацій мають ліцензії на здійснення будівельної діяльності. 42 тисячі з них фактично зареєстровані, як виконавці будівельно-монтажних робіт, а з них лише 86% виконують проектну і будівельну діяльність. «Такого не повинно бути, як і не повинно бути хаотичної забудови населених пунктів, будівництва промислових об ’ єктів не в промислових зонах, спорудження об ’ єкта без дозвільної документації. Новим порядком ліцензування Мінрегіонбуд це все поступово буде викорінювати», - підкреслив Анатолій Беркута.

В Мінрегіонбуді пояснили, що структура органів ліцензування виглядатиме наступним чином:

  • Державна архітектурно-будівельна інспекція;
  • територіальні органи ліцензування;
  • управління містобудування та архітектури облдержадміністрацій.

Прес-служба Мінрегіонбуду

 
< Пред.   След. >

Будем благодарны, если воспользуетесь одной из этих кнопок: