Кондиционирование Вентиляция Сантехника Отопление
Кондиционирование Вентиляция Сантехника Отопление
СОК СОК
Главное меню
Главная
Новости
СОК онлайн
Рубрики
О журнале
Медиаплан
Реклама
Реклама на сайте
Выставки
Семинары
Контакты
Поиск
Форум
Библиотека
Фотогалерея
Рубрики
Сантехника
Отопление
Кондиционирование
Вентиляция
Энергосбережение
Нормативная База
Объекты
Рекомендуем
Top100+ :: Teplo.com
c-o-k.ru
Кондиционеры, вентиляция, тепловые насосы.
Системы воздушного отопления
Aqua-Term 2013
Тепловые насосы, Телпый пол и Воздушные фильтры
Кондиционеры Daikin

Утеплення: від А до Я Версия для печати Отправить на e-mail
31.05.2013
29 травня 2013 відбувся тренінг на тему «Утеплення: від А до Я», організований Комітетом Європейської Бізнес Асоціації з виробництва мінераловатної ізоляції, основна мета якого полягала у поглибленні знань щодо питань енергоефективності енергозбереження, необхідності  та переваг утеплення та використання утеплювачів.

Навіщо потрібна теплоізоляція? Які є вимоги до будівель в Україні? Слідуючи яким критеріям потрібно обирати теплоізоляційний матеріал? Чи є безпечним скловолокно для здоров’я людей?

На ці та інші запитання стосовно теми теплоізоляції нам відповіли спікери тренінгу, а саме: Тетяна Туранова, керівник проектів маркетингових комунікацій «Сен-Гобен Будівельна Продукція Україна», Максим Серебренников, технічний консультант «URSA Україна» та Ганна Духно, менеджер з розвитку бізнесу компанії «Кнауф Інсулейшн Україна».

Частка енергії, яка використовується  в будівлях, в загальноєвропейському енергоспоживанні складає 40%. Половину цієї енергії можна зберегти за допомогою таких простих заходів, як теплоізоляція.

Теплоізоляція потрібна, в першу чергу, для зниження експлуатаційних витрат, яка дозволить досягти значної економії. Саме теплоізоляція сприяє зниженню тепловтрат, підтримує комфортну температуру в будівлі, сприяє зниженню обсягу системи опалення - виробництво необхідного тепла в меншому обсязі, збільшенню протипожежного захисту (збереження життя і споруд) та терміну служби конструкцій. Також саме теплоізоляція стане не останнім показником для комфорту у приміщенні.

Раціональне використання теплоізоляційних матеріалів у будівництві дозволяє зберегти тепло і зменшити витрати на опалення на 50-70%. В свою чергу, професійно розрахована і змонтована теплоізоляція може допомогти знизити потребу в енергії на опалення приміщень до 80%, кліматичний комфорт в будівлі досягається за рахунок утеплення огороджувальних конструкцій, таким чином, зберігається тепло взимку і прохолода - влітку.

А тим часом, вимоги до розташування будівель, їх доступність та інтеграція в навколишнє середовище підвищуються. А разом з ними підвищуються також вимоги до звукоізоляції, якості повітряного середовища, освітлення, водопостачання, вентиляції, будматеріалів, обслуговування, управління відходами та життєвого циклу. Виходячи з цього, потенціалом в Україні стала модернізація старих будинків. Для проведення комплексної термодернізації на кожен з будинків потрібно мінімум 500 тис. грн., в той час, як за даними Мінрегіону, в Україні налічується понад 230 тис. багатоквартирних житлових будинків. Доречно додати, що за інформацією Міністерства ЖКГ, реалізація програми модернізації вимагає не менше 10 років, тобто тільки на модернізацію багатоквартирних будинків знадобиться більше 115 млрд грн.

Щільність теплоізоляційного матеріалу важлива тільки в конструкціях, де матеріал несе навантаження - наприклад, плоскі покрівлі або підлоги. У ненавантажуваних конструкціях щільність матеріалу не важлива - наприклад, в каркасних конструкціях, скатних покрівлях та підлогах по лагах. Саме тому теплоізоляційний матеріал слід вибирати з урахуванням архітектурно-будівельних рішень, кліматичних впливів і навантажень, а також такий, який перевірений не тільки часом, а й експериментально.

В свою чергу, термін ефективної експлуатації скловолоконних матеріалів складає 50 років. Більш того, під час всього терміну ефективної експлуатації утеплювач не обсипається, не сповзає в конструкції, зберігає свою форму, щільно прилягає до всіх елементів каркасу, краї матеріалу не ламаються і не кришаться.

Підсумовуючи цю тему, наголосимо на тому, що сучасне скловолокно безпечно для здоров'я людей і навколишнього середовища. Матеріали на основі скловолокна відносяться до групи НГ - негорючих матеріалів, вони не підтримують горіння і не впливають на клас пожежної безпеки конструкцій, в які вони встановлені.

 
< Пред.   След. >

Будем благодарны, если воспользуетесь одной из этих кнопок: