Кондиционирование Вентиляция Сантехника Отопление
Кондиционирование Вентиляция Сантехника Отопление
СОК СОК
Главное меню
Главная
Новости
СОК онлайн
Рубрики
О журнале
Медиаплан
Реклама
Реклама на сайте
Выставки
Семинары
Контакты
Поиск
Форум
Библиотека
Фотогалерея
Рубрики
Сантехника
Отопление
Кондиционирование
Вентиляция
Энергосбережение
Нормативная База
Объекты
Рекомендуем
Кондиционеры Daikin
Системы воздушного отопления
Aqua-Term 2013
Top100+ :: Teplo.com
c-o-k.ru
Кондиционеры, вентиляция, тепловые насосы.
Тепловые насосы, Телпый пол и Воздушные фильтры

У руках професійних асоціацій – безпека та надійність об’єктів, що споруджуються Версия для печати Отправить на e-mail
19.11.2007

Міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба підтримує саморегулювання в будівельній галузі. Про це він заявив на зусрічі із засновниками Всеукраїнської асоціації «Союз виробників будівельних матеріалів та виробів». На думку Міністра, саме ті організації, які безпосередньо працюють на будівельному ринку, найкраще відчувають його клімат і знають, що потрібно для його розвитку. Тому, за словами Міністра, на сьогодні є важливим створення професійних асоціацій, як, наприклад, новостворений «Союз виробників будівельних матеріалів та виробів», без врахування думки якого, як підкреслив Міністр, не буде прийматися жодне рішення на державному рівні, що стосуватиметься сфери промисловості будівельних матеріалів. «Це, свого роду, саморегулювання будіндустрії, коли професійні гравці цього ринку контролюватимуть один одного в питаннях якості та безпеки матеріалів, що ними виробляються і з яких потім споруджуватимуть об’єкти. Такий механізм сприятиме професійному росту виробників. Це перше, і друге – асоціація нестиме відповідальність за якість та безпечність вироблених будматеріалів, а отже випадкових виробників, у яких бажання будь-якою ціною нажитися, у її складі не буде», - прокоментував Володимир Яцуба.

Міністр додав, що мова йде про механізм, який має високу м i ру самоналагодження i саморегулювання, чого якраз не мають бюрократичні системи централ i зованого управл i ння. Це, за його словами, сприятиме усуненню пост i йного контролю i , у б i льшост i випадк i в, некомпетентного втручання у господарську д i яльн i сть виробників будматеріалів та самих будівельників.

«Сьогодні попит на житло, а головним чином на доступне житло, породжує потребу у зб i льшенні вітчизняного виробництва i реал i зац i ї будівельних матеріалів високої якост i з метою забезпечення власної конкурентоспроможност i , при цьому забезпечивши їхню помірну вартість. У вирішенні такого питання без допомоги самих виробників та будівельників держава безсила», - підкреслив Міністр. Він також додав, що при запровадженні механізму саморегулювання повинно бути зовн i шнє регулювання з боку держави шляхом розробки системи норматив i в i забезпечення об'єктивної оц i нки к i лькост i та якост i роботи будівельників і виробників, а також їх стимулювання.

Прес-служба Мінрегіонбуду

 
< Пред.   След. >

Будем благодарны, если воспользуетесь одной из этих кнопок: