Кондиционирование Вентиляция Сантехника Отопление
Кондиционирование Вентиляция Сантехника Отопление
СОК СОК
Главное меню
Главная
Новости
СОК онлайн
Рубрики
О журнале
Медиаплан
Реклама
Реклама на сайте
Выставки
Семинары
Контакты
Поиск
Форум
Библиотека
Фотогалерея
Рубрики
Сантехника
Отопление
Кондиционирование
Вентиляция
Энергосбережение
Нормативная База
Объекты
Рекомендуем
Кондиционеры, вентиляция, тепловые насосы.
Тепловые насосы, Телпый пол и Воздушные фильтры
Кондиционеры Daikin
c-o-k.ru
Aqua-Term 2013
Системы воздушного отопления
Top100+ :: Teplo.com

«Питання енергозбереження є пріоритетним у діяльності Уряду», - Олександра Кужель Версия для печати Отправить на e-mail
05.11.2007

Сьогодні за підтримки Міністерства регіонального розвитку та будівництва України відбулася фінальна частина другого Всеукраїнського конкурсу проектів з енергоефективності та енергозбереження «Ярмарка ідей 2007», організатором якого став Альянс «Нова енергія України».

Метою «Ярмарки ідей», як зазначили її організатори, є розкриття можливостей у наукових та винахідницьких колах країни щодо енергозберігаючих технічних ідей та технологій для наступного впровадження кращих з них у повсякденному житті, промисловості та виробництві. Важливість та своєчасність конкурсу зумовлена гострою необхідністю ощадити енергію в умовах постійного зростання цін та пріоритетністю енергозбереження в усіх сферах життя.

Заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва Олександра Кужель, яка представляла на конкурсі Мінрегіонбуд, у вступному слові зазначила, що питання енергозбереження є одним із пріоритетних у діяльності Уряду держави. Вона поінформувала, що за останні 5 років використання енергоресурсів житлово-комунальним господарством збільшилося на 7%, в той час як у промисловості навпаки – зменшилося майже на 5%. Таку ситуацію Олександра Кужель пояснила тим, що більшість промислових підприємств країни сьогодні знаходяться у приватних руках і їхні власники зацікавленні у впровадженні нових енергозберігаючих технологіях. «На жаль, у свідомості людей закладений стереотип, що якщо комунальне – значить нічиє. Звідси відповідь на питання, чому збільшується споживання енергоресурсів», - додала Олександра Кужель. Погодився з цим і заступник Міністра житлово-комунального господарства В ’ ячеслав Толкованов. На його думку, питання енергозбереження – це впершу чергу питання зміни свідомості людей щодо ефективного використання енергоносіїв. Також він висловив стурбованість, що в Україні немає жодного нормативного документа, який би регулював в комплексі питання енергозбереження в ЖКГ, і що саме над таким документом сьогодні працює профільне Міністерство.

У фіналі «Ярмарки ідей» були визначені переможці у трьох номінаціях: «Краща ідея», «Кращий проект для впровадження» та «Кращий реалізований проект». Також кращі проекти та технології були надіслані на розгляд Кабінету Міністрів України для реалізації національної програми з енергозбереження.

Прес-служба Мінрегіонбуду

 
< Пред.   След. >

Будем благодарны, если воспользуетесь одной из этих кнопок: