Кондиционирование Вентиляция Сантехника Отопление
Кондиционирование Вентиляция Сантехника Отопление
СОК СОК
Главное меню
Главная
Новости
СОК онлайн
Рубрики
О журнале
Медиаплан
Реклама
Реклама на сайте
Выставки
Семинары
Контакты
Поиск
Форум
Библиотека
Фотогалерея
Рубрики
Сантехника
Отопление
Кондиционирование
Вентиляция
Энергосбережение
Нормативная База
Объекты
Рекомендуем
Кондиционеры Daikin
Top100+ :: Teplo.com
c-o-k.ru
Тепловые насосы, Телпый пол и Воздушные фильтры
Системы воздушного отопления
Кондиционеры, вентиляция, тепловые насосы.
Aqua-Term 2013

Донецька область переходить на електроопалення Версия для печати Отправить на e-mail
01.10.2007

Влада Донецької області запевняє, що реконструювати старі котельні й проводити но­ві газові мережі вкрай дорого. Економічно вигідніше зігріва­тися за допомогою нічної електроенергії. Спеціальне обладнання дає можливість автономно опалювати дитса­дки, школи, лікарні й кварти­ри. Керівники області переко­нані, що в енергозберігаючих технологій є свої переваги.

Повернути тепло у кварти­ри малих міст Донеччини мож­ливо за 2-3 роки, запевняють місцеві чиновники. Вони підра­хували, що відновлювати зно­шені газові й вугільні системи опалення невигідно, а вкла­вши гроші в енергозбережні те­хнології, можна заощадити чи­малу суму. Вирішувати пробле­му влада пропонує комплек­сно. У квартирах з повністю знищеними системами опале­ння треба встановити калори­фери. Там, де можна віднови­ти труби й батареї, доцільно створити автономні мініелек-трокотельні. Керівники області говорять, що тоді тарифи на тепло знизяться в шість разів Опалення одного квадратного метра буде коштувати 2,5-3 гривні, а не 13-15, як зараз

У перевагах так званої "тех­нології акумуляції тепла" вже переконалися жителі села Красногорівка, де дитячий садок не працював останні три зими, а до найближчої подібної устано­ви - більше чотирьох кіломе­трів Тепер у садку є автономна система опалення. Включають­ся такі калорифери вночі, коли електроенергія значно деше­вше, а вдень віддають тепло за допомогою вентиляції. Кожна кімната обігрівається відпові­дно до площі, тому зайва елек­троенергія не витрачається.

Щоб увести нову систему, треба модернізувати тепло­електростанції й відновити електромережі На це необхі дно близько 500 мільйонів гривень.

http://www.matek.org.ua

 
< Пред.   След. >

Будем благодарны, если воспользуетесь одной из этих кнопок: